Blog Post

Groene pencil dress

Groene pencil dress

1895

Voor deze laatste jurk moest ik eerst missen. Missen in patroonkeuze, in stofkeuze, in maat, … 

Het leerde me dat ik het moet hebben van een taille, een decolleté of beide. Het leerde me dat niet alle groen mooi is bij mij. Daarom maakte ik een jurk waarin alle lessen werden verwerkt:

  • een mooie halsuitsnijding, 
  • een mooie ruguitsnijding, 
  • een taille, 
  • de juiste maat 
  • vorm 
  • de perfecte donker groene kleur
  • en als laatste touch de groene kant van Lotte Martens

Ik gebruikte maar liefst 3 La Maison Victor patronen die ik tot een heel nieuw patroon blendde. Voor het bovenstuk gebruikte ik de Eden jurk, editie nov/dec 2015. Het rokgedeelte is een Kristy rok, uit dezelfde editie nov/dec 2015. Ik voegde aan het rokgedeelte de split van de Florence jurk toe editie nov/dec 2016.

Als fijn detail past de groene jurk natuurlijk prachtig bij de oker gele feestelijke June dress

Comments ()